Οικονομικά ταξίδια στην Ευρώπη

Οικονομικά ταξίδια στην Ευρώπη

Μετά από σκέψεις καταλήξατε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη! Είτε είστε μέσα στην Ευρώπη και ταξιδεύετε σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή πόλη, είτε έρχεστε στην Ευρώπη από άλλη ήπειρο, μπορείτε να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε ένα πολύ οικονομικό ταξίδι, με χαμηλό προυπολογισμό δίχως να ξεφύγετε!

Το Παρίσι, η γοητεία της αιώνιας πόλης(Ρώμη), η έλξη του πυκνοκατοικημένου Λονδίνου είναι μερικά από τα πράγματα που κανείς ταξιδιώτης δε μπορεί να αντισταθεί στην γηραία ήπειρο. Ανεξάρτητα της επιλογής σας, εδώ θα διαβάσετε πως μπορείτε να ταξιδέψετε οικονομικά και να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισητήρια εντός Ευρώπης.

Εαν θέλετε να δείτε πολλά μέρη σε ένα ταξίδι, τότε σίγουρα ο προυπολογισμός σας θα είναι στενός. Θα θέλετε να δαπανήσετε όσο το δυνατόν πιο λίγα χρήματα καθώς τα μεταφορικά σας έξοδα καθώς και τα έξοδα διαμονής, θα είναι τεράστια. Ωστόσο με τον σωστό σχεδιασμό, που πρέπει να ξεκινήσει καιρό πριν, θα έχετε καταφέρει να πραγματοποιήσετε το ταξίδι των ονείρων σας και πάντα εντός προυπολογισμού!

Οικονομικές αεροπορικές στην Ευρώπη

Η Ευρώπη έχει μια πληθώρα από οικονομικές εταιρείες ή αλλιώς low cost. Η Ryanair, η EasyJet, η Wizzair και αρκετές ακόμα εταιρείες πραγματοποιούν καθημερινές πτήσεις από εκατοντάδες Ευρωπαϊκές πόλεις. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των πτήσεων και των δρομολογίων καθώς και ευέλικτοι. Αυτές οι εταιρείες συνήθως δε πετάνε στο κεντρικό αεροδρόμιο μιας πόλης αλλά σε καποιο περιφερειακό. Έτσι θα πρέπει να προγραμματίσετε πως θα μεταφερθείτε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχεία σας και ανάποδα.

Αγορά εισιτήριου τελευταία στιγμή ή κράτηση μερικούς μήνες πριν;

Υπάρχει ο μύθος ότι τα αεροπορικά εισητήρια πρέπει να τα κάνετε κράτηση 8-10 μήνες πιο πριν. Αυτό εν μέρει είναι αλήθεια – όχι όμως πάντα. Οι καλύτερες προσφορές συνήθως είναι 3-5 μήνες πριν την αναχώρησή σας. Φυσικά εξαρτάται και από την περιόδο που ψάχνετε. Η περίοδος μετά τον Ιανουάριο και τις γιορτές, είναι η καλύτερη περίοδος όσον αφορά τα φθηνά αεροπορικά εισητήρια. Αυτή τη περίοδο δε ταξιδεύουν τόσο πολύ κόσμος, καθώς μόλις έχουν περάσει οι γιορτές και ο κόσμος έχει ξοδέψει ήδη αρκετά χρήματα. Έτσι σ’αυτή τη περίοδο θα βρείτε αρκετές προσφορές για ταξίδια που πιθανόν θα σας ενδιαφέρουν!

Εξαιρέσεις σ’αυτές τις χαμηλές τιμές είναι οι μεγάλες αργίες(τοπικές και Ευρωπαϊκές). Εαν πετάτε προς έναν προορισμό σε ημερομηνίες που πέφτουν σε κάποια αργία, τότε το σίγουρο είναι ότι οι τιμές θα είναι αρκετά πιο υψηλές.

Εαν θέλετε να ρισκάρετε για να πετύχετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, δίχως να κλείσετε αρκετούς μήνες πιο πριν, τότε μπορείτε να κάνετε μια έρευνα για ναύλους 3-5 εβδομάδες πιο πριν. Εαν το δρομολόγιό σας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τις θέσεις, τότε η αεροπορική εταιρεία σίγουρα θα διαθέσει κάποια εισιτήρια σε χαμηλές τιμές για να γεμίσει το αεροπλάνο.

Ποιά είναι η καλύτερη περίοδος για να πετάξετε στην Ευρώπη όμως;

Η υψηλή περιόδος και η χαμηλή, ποικίλλει ανάλογα τη τοποθεσία. Ισχύουν όμως κάποιοι γενικοί κανόνες. Ο Δεκέμβριος από 1 εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και ο Ιανουάριος εως 10 του μηνός, θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή περίοδος. Επόμενη υψηλή περιόδος με ακριβά αεροπορικά εισητήρια είναι το Πάσχα – τόσο των Καθολικών όσο και των Ορθοδόξων. Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα οι μήνες Ιούνιος-Αύγουστος είναι ιδιαίτερα ακριβοί στους ναύλους, σε όλες τις εταιρείες. Εαν θέλετε να πετάξετε τέτοια περίοδο, καλό είναι να κάνετε κράτηση αεροπορικών αρκετό καιρό πριν.
Τέλος, ο φθινοπωρινός και ανοιξιάτικος τουρισμός σε πόλεις όπως η Ρώμη, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, κ.α. έχει σαν αποτέλεσμα την υψηλή τιμή των αεροπορικών κι αυτές τις εποχές, γι αυτούς τους προορισμούς.

Η Ευρώπη είναι το ιδανικό μερός για ένα διάλειμμα από τη πόλη – για ένα Σαββατοκύριακο. Με καθημερινές πτήσεις από και προς όλες τις κεντρικές πόλεις, μπορείτε με πολύ χαμηλά αεροπορικά εισιτήρια να γυρίσετε όλη την Ευρώπη μέσα σε λίγες ημέρες. Προτιμήστε ένα ταξίδι σε καθημερινές ημέρες, την περιόδο Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου και πολύ πιθανόν θα βρείτε εισιτήρια από 10-15€ για κάθε σας προορισμό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *