Πως να επιλέξετε web hosting για το eshop σας

12894-new-stage_eshop_small_usΠως να επιλέξετε web hosting για το eshop σας

Όχι πολλά χρόνια πριν, η δημιουργία και ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, έμοιαζε χαώδης και πολύ δύσκολη για αρκετούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Αρκετοί άνθρωποι ξεκίνησαν να φτιάχνουν τις ιστοσελίδες της εταιρείας τους ή ακόμα και το ηλεκτρονικό κατάστημα και στη μέση περίπου, αφού τίποτα δε τους έβγαινε, τα παράτησαν όλα. Έτσι η επιλογή μετά ήταν να επιλέξουν έναν επαγγελματία ώστε να κατασκευάσει την ιστοσελίδα, σύμφωνα με τα πρότυπα που αυτοί ήθελα. Αυτό όμως προυποθέται έναν μεγάλο προυπολογισμό καθώς η κατασκευή ιστοσελίδων και το web hosting συνδυαστικά, κοστίζουν. Εαν αρχίζετε όμως τώρα την online εμπειρία σας, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να γλυτώσετε αρκετά χρήματα!

Επιλέγοντας web hosting με αρκετά δωρεάν εργαλεία για την ιστοσελίδα σας

Θα ξεκινήσουμε λίγο αντίστροφα: Πριν την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, θα επιλέξουμε τον πάροχο πρώτα που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας. Γιατί; Καθώς θα επιλέξουμε πάροχο web hosting που θα σας δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας, δωρεάν! Έτσι δεν θα χρειαστείτε εξωτερικό συνεργάτη ή εταιρεία για τη κατασκευή της ιστοσελίδας σας!

Επιλέγοντας μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, που παρέχει sitebuilder – κατασκευαστή ιστοσελίδων, μπορείτε μόνοι σας με απλά βήματα να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας εντελώς δωρεάν, σε ένα γραφικό περιβάλλον με μηδέν γνώσεις! Αρχικά, για να κατασκευάσετε τη δική σας ιστοσελίδα θα χρειαστεί να βρείτε τις καλύτερες εφαρμογές γι’αυτό που θέλετε να κατασκευάσετε. Εαν θέλετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα υπάρχουν αρκετές αξιόλογες δωρεάν εφαρμογές όπως το prestashop, το cs-cart, το woocommerce που έρχεται ως εξτρά στην δημοφιλή εφαρμογή wordpress,κ.α. Με μια απλή αναζήτηση στο google θα βρείτε ό,τι θελήσετε! Μπορείτε επίσης να βρείτε δεκάδες templates για την ιστοσελίδα σας, εντελώς δωρεάν ή ακόμα και επαγγελματικές δουλειές με πολύ λίγα χρήματα!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ένας πάροχος που προσφέρει υπηρεσίες για φιλοξενία ιστοσελίδων, μπορεί να σας παρέχει και σχετικά εργαλεία για τον κατασκευαστή ιστοσελίδων. Έτσι μέσα σ’αυτόν θα υπάρχουν αρκετά templates που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν για τη δική σας, εμπορική ιστοσελίδα!

Πως να επιλέξετε πάροχο web hosting

Πέρα από το κριτήριο να υπάρχει δωρεάν κατασκευαστής ιστοσελίδων – sitebuilder, ο πάροχος hosting που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληρεί και κάποια ακόμα κριτήρια όπως:

– Διαρκή υποστήριξη
– Τηλεφωνική υποστήριξη
– Καλά οικονομικά πακέτα
– Γρήγορους σέρβερς και δίκτυο

Επίσης θα πρέπει να αποφασίσετε εαν θέλετε hosting στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η επιλογή είναι απλή με μια ερώτηση: Θα απευθύνεστε στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό; (Για επισκέπτες της ιστοσελίδας σας). Εαν το μεγαλύτερο ποσοστό είναι από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο web hosting στην Ελλάδα. Εαν το κοινό σας θα είναι από Ευρώπη, τότε μπορείτε να επιλέξετε είτε από την Ελλάδα είτε από κάποια Ευρωπαϊκή πόλη όπως Γερμανία,Ολλανδία,Αγγλία.

Τώρα μπορείτε να έχετε το δικό σας domain & web hosting και μαζί να φτιάξετε εντελώς δωρεάν την ιστοσελίδα σας, δίχως να δαπανήσετε ευρώ παραπάνω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *